Piknik túra

Ezek a legkönnyebb programok. Egyetlen helyre érkezünk, ahol letáborozunk, és az egész napot ott töltjük. Általában ezek a piknik helyek 1-2 kilométerre vannak a találkozási ponttól, de nem egyszer autóval közvetlenül megközelíthetők. Az egész napi program egy helyben történik, igaz e közben el-el bóklászunk közeli érdekességeket megtekinteni. Kisgyerekes családok, kirándulásokkal, természettel még csak ismerkedők számára is ajánljuk.

Könnyű kirándulás

Általában 5-8 kilométer megyünk, közepesen emelkedős terepen. Meg-meg állunk egy-egy nevezetesség, érdekesség megtekintésé végett. Kb. 2 órás pikniket tartunk, szalonnasütéssel, pihenéssel. Kis gyermekekkel is várjuk az érdeklődőket.

Közepesen nehéz kirándulás

10-15 kilométeres táv, több kevesebb emelkedővel. A napi megtett idő is általában 8-9 óra. Természetesen az 1 órás piknik itt sem maradhat ki. 6 éven aluliak közül csak azoknak ajánljuk, akik már részt vettek ilyen túrán.

Nehéz kirándulás

Akár 20 kilométer is lehet a napi megtett táv, vagy ha ennél kevesebb, akkor jelentős emelkedővel tarkított túra. Ezekre érdemesebb több felszerelést hozni, elsősorban enni és innivalót. Természetesen nem hagyunk senkit cserben, de nem szerencsés, ha állandóan várni kell a leglassabbakra. Egy rövid piknik azonban itt is lesz.