Kevésbé ismert és ritkábban látogatott hely a Gerecse, mint a Budapesttől hasonló távolságban elérhető túracélpontok. Mi minden évben igyekszünk legalább egyszer felkeresni, hiszen látnivalókban a Gerecse is bővelkedik. Most a kevésbé magas “csúcsait” fogjuk útba ejteni, de ettől még ugyanolyan élményt nyújt majd a táj. Ezen a napon a Doroghoz közel eső Tokod településről indulunk a Bányászok útján, Mogyorósbányánál fordulunk, és visszafelé kisebb-nagyobb kiemelkedések megmászásával tekintünk le a tájra. A csodás panorámán kívül még megtekintünk egy hasadék barlangot, a tokodi pincéket, és a Hegyes-kő jellegzetes szikláit is.

Útvonalunk egy része az OKT szakasza, akinek van kéktúra füzete, hozza magával, 3 pecsételőhelyet fogunk érinteni.

Tartsatok velünk!


Találkozó 1. – tömegközlekedők: 2023.12.03. vasárnap 8:20 Dorog vasútállomás parkolója (innen együtt megyünk Tokodra). Csak akkor lesz ez a találkozási pont élő, ha lesz olyan túratárs, akit fel kell venni. Aki vonattal jönne, kérem a 06204809842 számon jelezze szombaton 15h-ig, mert amennyiben nincs a dorogi találkozóra igény, nem megyünk oda!

Tömegközlekedéssel: Budapest, Nyugati pályaudvarról 7:21-kor (Z72-es számú) vonat indul esztergom felé. Dorog vasútállomásra érkezik 8:16-ra. Teljes árú menetjegy: 930 Ft/Fő

Találkozó 2. – autósok: 2023.12.03. vasárnap 8:40 Tokod, Hősök tere


Túravezető: Szenczy Ágnes

Útvonal: Tokod – Kis pék árka dűlő – Öreg-hegy alja – Mogyorósbánya – Látó-hegy – Kő-hegy/hasadékbarlang – tokodi pincék (piknik) – Kis-kő – Hegyes-kő – Tokod. Útvonal megtekinthető itt

Táv: 11,6 km közepes túra, össz.szintemelkedés: 390m

Ezen a napon sütögetést tervezünk, sütögetnivalót hozzatok magatokkal!


Visszaérkezés Tokodra: sötétedésig (kb. 16h)
Költségek: útiköltség, egyéb nem várható
Ajánlott felszerelés: túrázásra alkalmas meleg lábbeli, időjárásnak megfelelő réteges öltözék, sapka, sál, (esőkabát,) enni/ innivaló, sütögetnivaló, fényképező. FIGYELEM! A dombtetőkön nyílt, szeles terep lesz, ennek megfelelően öltözzetek!

Jelentkezni a hozzászólásokban, a turabot@gmail.com -on, a Túrabot Természetjáró Csapat FB profilon vagy a 20/ 480 9842 számon lehet!

Mindenkit szeretettel várunk!
További info: 06-20/480-9842