Ismét nekifutunk a gombászásnak, immáron bízva abban, hogy volt elegendő csapadék, így a gombavadászatunk is sikeres lesz. A helyszín változott, de talán ez is hozzájárul majd ahhoz, hogy találjunk sok szép kis kalapos és nem kalapos termést. Pár évvel ezelőtt már jártunk e vidéken, akkor sok szép gombát találtunk, bár szakadt az eső. Parádóhuta környékén fogunk bogarászni. A Mátra északi lábánál helyezkedő kis települések erdőiben sok eső volt, így akár nagy meglepetés is várhat ránk. Természetesen most is velünk tart Mészáros Gyula gombaszakellőrünk, aki a túra végén leellenőrzi a gyűjtött gombákat, és garantáltan csak olyan termés kerülhet haza, ami ehető. A gombáknak szellős kosarat, bicskát hozzatok. Nejlonzacskót NEM szabad használni gombaszedéshez!

A túrára írásban jelentkezni szükséges a bejegyzés alján lévő elérhetőségek valamelyikén!

Jelentkezési határidő lejárt! (2023.11.02. 12:00)

Tartsatok velünk!


Találkozó: 2023.11.04. szombat 9:45 Parád központ, Kékesi út elején lévő parkoló (világháborús emlékműnél)

Tömegközlekedéssel: Budapest, Stadion autóbusz pályaudvarról 7:45-kor induló 1046-os számú volánbusz indul Bükkszék felé a 4-es kocsiállásról. Parád központ megállónál kell leszállni. Ide érkezik: 9:46-ra. A megállónál befordulva, az épületek mögött van a parkoló. Teljes árú menetjegy: 2200 Ft/Fő


Túravezető: Mészáros Gyula

Útvonal: Parádóhuta és környéke

Táv: 4-5 km, könnyű (poroszkálós) túra

Ezen a napon sütögetést tervezünk, sütögetnivalót hozzatok magatokkal!


Visszaérkezés: délutáni órákban
Költségek: hozzájárulás a szakértői költségekhez 2.500 Ft/fő – kp. a helyszínen fizetendő, útiköltség
Ajánlott felszerelés: túrázásra alkalmas lábbeli (vízhatlan cipő vagy akár gumicsizma – ha szükséges), időjárásnak megfelelő réteges öltözék, esőkabát (sapka, sál), enni/ innivaló, sütögetnivaló, fényképező. Gombáknak kosár, bicska! 

Jelentkezni a hozzászólásokban, a turabot@gmail.com -on, a Túrabot Természetjáró Csapat FB profilon vagy a 20/ 480 9842 számon lehet!

Mindenkit szeretettel várunk!
További info: 06-20/480-9842