Az elmúlt évek nagy slágerei közé robbantak a lombkorona (tan)ösvények. Magyarországon már 8 helyszínen lehet ilyen jellegű kirándulásokat tenni, bár tudni kell róluk – mármint a lombkorona tanösvényekről -, hogy ezek általában rövidek, jó kiegészítői lehetnek egy egész napos túrának. Önmagában kisgyerekkel jó program. Mint ahogy a nevében is benne van, a fák lombkorona szintjére emelkednek ezek a mesterségesen kialakított szerkezetek, ahonnan egy másik perspektívából szemlélheti meg az ember a környezetét, az élővilágot.  Ennek értelmében ezek a tanösvények általában a madarakról szólnak, illetve azokhoz kapcsolódó témákat dolgoznak fel. Most mi is ellátogatunk a Gerecse szívébe, megnézzük ezt a különleges kör alakú kis lombkorona ösvényt, majd megmásszuk (végre) a Gerecse csúcsát. A Gerecse csúcsmászást és a lombkorona ösvényt is beterveztük tavaly, de a COVID korlátozások miatt elmeradt. Most ismét listára tűztük.

Tartsatok velünk!

Jelentkezni a telekocsis rendszer miatt érdemes!


Találkozó 1: 2022.03.15. KEDD (munkaszüneti nap), 8:00 Campona, Tropicarium felőli parkoló.

Találkozó 2: 2022.03.15. KEDD (munkaszüneti nap), 9:10 Tardos, lombkorona tanösvény parkolója.

Tömegközlekedéssel: Csak több átszállással 3 órás úttal lehet, ezért telekocsis rendszerben utazunk. (Kérem aki jönni szeretne jelezze, és azt is, aki tud valakit hozni autóval! -köszi!)


Túravezető: Szenczy Ágnes

Útvonal: Lombkorona tanösvény – Prímás lejtő – Serédi park – (Pusztamarót -) Jusztinián pihenő – Gerecse-csúcs (piknik) – Bagoly-hegy – Kis-Teke-hegy – lombkorona tanösvény parkoló

Táv: 17,2 km, szintemelkedés: 561 m, közepesen nehéz/ nehéz túra. Útvonal megtekinthető itt.

A túra során TÁBORTÜZES piknik NEM LESZ AZ ORSZÁGOS TŰZGYÚJTÁSI TILALOM MIATT – ezért sütögetnivaló nem kell!


Visszaérkezés: sötétedésig
Költségek: útiköltség – egyéb nem várható
Ajánlott felszerelés: Túrázásra alkalmas lábbeli, időjárásnak megfelelő réteges öltözék (sapka, sál, kesztyű), esőkabát, innivaló, hideg élelem! Távcső, fényképező, túrabot, GPS.

Jelentkezni a hozzászólásokban, a turabot@gmail.com -on, a FB profilon vagy a 20/ 480 9842 számon lehet!

Mindenkit szeretettel várunk!
További info: 06-20/480-9842