Régóta tervezzük, hogy a gyalogos, és a biciklis nyári táborok után tartsunk egy evezős tábort is, ezzel is bővítve repertoárunkat. Így idén a Túrabot Természetjáró Csapat megtartja fennállása óta az ELSŐ KENUTÁBORÁT! Január, sőt már tavaly december óta tervezgetjük, hogy miként is bonyolítsuk le ezt a nagyszerűnek ígérkező hetet. Gyakorlott kenus túratársainkat felkérve a Bodrog folyóra esett a választás, így az evezésben kevésbé jártas jelentkezőket is várjuk! A Bodrog a felső Tisza jobb oldali mellékfolyója, Szlovákiából ered, a Latorca és az Ondava egyesülésétől nevezik Bodrognak. Felsőberecki községnél Sátoraljaújhely közelében lépi át a magyar határt. Partjára épült Sárospatak a “Bodrog-parti Athén”. Tokajnál ömlik a Tiszába. A folyó felső szakaszán szélessége 50m körüli, ami lejjebb 180m-ig növekszik. Sebessége 1-2 km/h, tehát lassú folyásúnak mondható. Magyarországi hossza 51 km, ebből mi kb.45 km-t fogunk rajta evezni egy szűk hét alatt.

A táborozás előtt kb. 1-2 héttel a jelentkezőkkel megbeszélést tartunk, ahol a további részletek, a felszereléssel kapcsolatos egyeztetés és a napi menetrend pontosítása fog megtörténni.

Tartsatok velünk!

A túra egy-egy önálló napjára a hajóbérlés miatt nehezebb csatlakozni (aki kiszáll valamelyik napon, magára hagyja a társát/társait a hajóban)!

Részvételi szándékot kérjük jelezni a bejegyzés aljában lévő elérhetőségek egyikén!

Jelentkezési határidő: LEJÁRT!

(2021.06.12. 23:59)

(Résztvevők: 1. M.Ágnes, 2. H.János, 3. Sz.Ágnes, 4. Sz.Sándor, 5. K.Netti, 6. K.Lajos) – a névsort a jelentkezések alapján frissítjük


Találkozó: 2021.07.12. hétfő, 11:30  Sárospatak, Wesselényi u. MOL benzinkút

Tömegközlekedéssel nem lehetséges 16h-nál előbb odaérni! Ennek értelmében telekocsis rendszerben utazunk amit az egyezető megbeszélésen pontosítunk.


Programtervezet:

2021.07.12. hétfő
Találkozó, majd a helyi és környékbeli nevezetességek, vár, pincesorok, stb. látogatása. Estére utazás a Felsőberecki kempingbe, ahol béreljük majd a felszerelést és első éjszakánkat töltjük. Itt már sátorozunk. Vacsorára közös bográcsozás.

2021.07.13. kedd
Reggeli, sátorbontás, összepakolás. Felvesszük a bérelt felszerelést (kenuk, mellény, lapát, hordók?) és nekiindulunk a vízitúránk első evezős napjának a Bodrogon. Előzetes terv szerint ezen a napon kb.16 km-t evezünk árral megegyezően (amúgy mindig így fogunk haladni). Ebéd menet közben, néha megállás, pancsolás, lángos, fagyi, ami adódik. Vagy ahogy éppen kedvünk tartja. Nap végére a Bodrogolaszi komp környékére érünk, ahol a vízparton fogunk sátorozni. Vacsorára közös bográcsozás.

2021.07.14. szerda
Reggeli, sátorbontás, összepakolás. Nekiindulunk a vízitúránk második evezős napjának. Előzetes terv szerint ezen a napon is kb.16 -17 km-t evezünk. Ebéd menet közben, néha megállás, pancsolás, lángos, fagyi, stb… ahogy éppen kedvünk tartja. Ezen a napon a sátorozás nomádabb lesz, de ekkorra már nagyon bele fogunk jönni 🙂 ! Nap végére a folyó 16-17-es km-éhez érünk, szintén a vízparton lesz a vadkemping. Vacsorára közös bográcsozás.

2021.07.15. csütörtök
Reggeli, sátorbontás, összepakolás. A harmadik evezős napunk. Ugyanúgy kb. 16 km a terv. Ebéd menet közben, bla, bla… Nap végére Tokajba érünk, itt szintén kempingben fogunk aludni. Vacsorára közös bográcsozás.

2021.07.16. péntek
Reggeli, és sátor marad, kenus felszereléseket leadjuk. Tokajban és a környéken szintén eltöltünk egy napot, környéken séta, vagy pincelátogatás, esetleg rövid túra Tarcalra, vagy a Tokaj hegytetőre. Éjszaka szintén a tokaji kempingben. Vacsorára közös bográcsozás.

2021.07.17. szombat
Reggeli, sátorbontás, összepakolás. Még ezt a napot ki lehet használni a hazaút előtt. Látogatás a Nyíregyházi Állatkertben – opcionális. Hazautazás telekocsis rendszerben.

Figyelem! A fenti programtervezet tájékoztató jellegű! Igyekeztünk mindenki igénye és képessége szerint alakítani, DE: befolyásolhatja az időjárás, vízállás, és egyéb tőlünk független tényező. Mivel Tokajban 2 éjszakát tervezünk tölteni, van a rendszerben rugalmasság, ha netán egyik napon pl. nagyon rossz idő van valahol, akkor nem indulunk tovább, vagy előbb megállunk, nem evezünk. Vagy ha nincs kedvünk annyit evzeni mert pont nagyon jó idő van, akkor kevesebbet megyünk és sokat napozunk, de akkor másnap másként alakul a táv. Ez változhat, de NAGYJÁBÓL ehhez tartjuk magunkat.

Evezős túravezetők: Majtényi Ágnes, Henz János


Szállások:
1. nap: Felsőberecki, kemping – fizetős (kb.2-3E Ft/fő/éj)
2.nap: Bodrogolaszi komp, Bodrog partja – nem kell fizetni
3.nap: 16-17-es km: vadkemping, Bodrog partja – nem kell fizetni
4-5 nap: Tokaj, kemping – fizetős (kb.2-3E Ft/fő/éj)

Ellátás: önellátó.
Reggeli és ebéd mindenkinek a maga gondja. A vacsora mindig közös, meleg étel, bográcsban főzve, naponta más vezénylésével. A vacsora elkészítésében mindenki segédkezik, a konyhafőnök dirigál, a többiek krumplit pucolnak, stb. Bevásárlási lehetőség korlátozott lesz a folyón (lesz-e a közelben település), ezért kellő mennyiségű konzerv, tartós élelmiszer és VÍZ biztosan kell itthonról!

—————————————————————————————————————————————————————–

Visszaérkezés Budapestre: utolsó napon esti órákban
Költségek: szállás, belépődíjak, hajóbérlés, útiköltség

Ajánlott felszerelés: sátor (2 rétegű, előteres – vagy egy személlyel nagyobb, hogy a cuccok jól elférjenek!), aláfekvő derékalj, vagy matrac, vagy polifoam, hálózsák, elemlámpa, esőkabát, 5 napra észszerűen összeállított ruházat, (legyen rövid nadrág, póló és egy hosszú pulóver és nadrág is, éjszaka hűvös van), tisztasági felszerelés (2-3 törölközővel), fürdőruha, zárt cipő, papucs és/vagy vízi lábbeli az evezéshez, naptej/napolaj, fehér!!! fejfedő, szúnyogriasztó spirál, power bank vagy napelemes töltő a telefon töltéshez, gyógyszert szedőknek a gyógyszerei, iratok, pénz. Saját tányér, evőeszköz, pohár, bicska, távcső, fényképező.

Jelentkezni a hozzászólásokban, a turabot@gmail.com -on, a FB profilon vagy a 20/ 480 9842 számon lehet!

Az előzetes megbeszélés időpontját a résztvevőkkel időben egyeztetjük! Az addig felmerülő kérdéseket gyűjtsétek össze. További részletek pontosítása ott fog megtörténni.

Mindenkit szeretettel várunk!
További info: 06-20/480-9842

Sárospatak Ifjúsági Tábor - Táborhelyszínek.hu - Tábor Sárospatakon Kirándulás itthon - Magyarország látnivalói egy helyen!   Így lesz tökéletes a bográcsozás - 4+1 tuti tipp! | Mindmegette.hu