Ezen a hétvégén sok izgalmas kalandot szeretnénk átélni Magyarország egyik legszebb tavánál, amely méltatlanul kevés figyelmet kap. Szombaton a Tisza-tó adta szépségekkel ismerkedünk majd, elmegyünk evezni és/vagy motorcsónakozni, bejárjuk valamelyik vízi tanösvényt, és amennyiben lesz időnk a Tisza-tavi Ökocentrumba is ellátogatunk. Lehet majd a szabadstrandon napozni – reméljük jó idő lesz – , és még biciklizni is lesz lehetőségünk. Egész nap a Tisza-tó adta lehetőségeket élvezzük, hogy egy kis szeletét jól az emlékeinkbe véssük. Az éjszakát a poroszlói Nyárfa Kempingben töltjük, ahol faházas elhelyezés és sátorozás is biztosított, mindenkinek ízlése szerint. Vasárnap búcsút intünk a Tisza-tónak és átmegyünk az alig 50 km-re fekvő Hortobágyra, ahol megtekintjük a Kilenclyukú hidat, a Hortobágyi madárparkot, a Csárda Múzeumot és/vagy Pásztormúzeumot. Végül hazafelé a Püspökladány közelében lévő Farkasszigeti Arborétum kb.10 km-es tanösvényét is bejárjuk.

Tartsatok velünk!

A túra egy-egy önálló napjára is lehet csatlakozni!

Részvételi szándékot kérjük jelezni a bejegyzés aljában lévő elérhetőségek egyikén!

Jelentkezési határidő: 2021.05.28. 23:59

(Résztvevők: 1. Sz.Sándor, 2. Sz.Ágnes, 3. K.Nikolett, 4. K.Lajos, 5. H.Tímea, 6.P.Gy.Katalin, 7.Gerderits Irén, 8.T.Judit) – a névsort a jelentkezések alapján frissítjük


Találkozó 1: telekocsis autósoknak: 2021.06.19. szombat, 7:30  Campona bevásárlóközpont Tropicarium felőli parkolójában

Találkozó 2: tömegközlekedőknek: 2021.06.19. szombat, 9:50 Poroszló, vasútállomás

Tömegközlekedéssel: 07:55-kor Keleti pu.-ról (15502 – TISZA-TÓ EXPRESS járatszámú) vonat indul Tiszafüred felé átszállás nélkül! Poroszló vasútállomásra érkezik: 09:51-re. Teljes árú menetjegy: 2830 Ft/fő/út (jegyet érdemes előre megváltani)

Felhívom mindenki figyelmét, hogy a telekocsis rendszer önszerveződő, nem a túravezető szervezi, hanem a résztvevők kell felkeressék egymást! 


Programtervezet:

2021.06.19. szombat
Találkozó mindenkinek a poroszlói vasútállomáson, onnan együtt megyünk át a kempingbe. Amennyiben lehet elfoglaljuk a szállásunkat (faház), ha nem, akkor a kocsiban maradnak ott a kempingben a cuccok. Sátorozók felállítják a sátrakat. Lesétálunk a Tisza-tavi Ökocentrumba, majd a Tisza-tavi vízi Sétányra. Visszamegyünk a kempingbe, tartunk egy késői ebédet, majd kenus és/vagy motorcsónakos délután következik. A motorcsónakos program vezetett, a kenus program önálló, mindkettő fizetős. Aki csak lazább programot szeretne az a homokos szabadstrandon kipihenheti magát. Este közös sütögetés a kempingben.

2021.06.20. vasárnap
Reggeli, sátorbontás, összepakolás. Közösen autókkal átmegyünk Hortobágyra, ott elmegyünk a kilenclyukú hídhoz, a madárparkba/kórházba, majd az átalunk kiválasztott múzeumba. Ezt követően a püspökladányi arborétumban lévő tanösvény (Hortobágyi Nemzeti Park része) bejárása előtt megebédelünk ott helyben -lehet sütögetés is -, majd a tanösvényen lemozogjuk a kalóriákat. Ezután indulás haza.

Tanösvény táv: 10 km, szintemelkedés: 28 m, könnyű túra. Útvonal megtekinthető itt.

A túra során pikniket tervezünk, sütögetnivalót hozzatok magatokkal!

Túravezető: Szenczy Ágnes


Szállás: Poroszló, Nyárfa kemping. Faházas elhelyezés és sátorozás – kérem a jelentkezésen felül a szállás módját is jelezzétek! A faházban ágynemű biztosított. Árak: Faház: 3500 Ft/fő/éj (tartalmazza az ágyneműt is) + 400 Ft/fő/éj  IFA. Sátor: 2000 Ft/fő/éj + 400 Ft/fő/éj IFA. A kempingben közös konyha, vizesblokk és étkezési lehetőség (büfé, étterem) van. Tűzrakó hely van. Kerékpár és hajóbérlés lehetséges. További info erről a kemping saját honlapján: www.nyarfakempingporoszlo.hu

Ellátás: önellátó -este igény szerint főzhetünk közösen bográcsban, csak akkor a programoknál a főzés idejét figyelembe kell venni! Faluban van átlagos bevásárlási lehetőség (coop), étterem, sajtműhely, halászcsárda.

—————————————————————————————————————————————————————–

Visszaérkezés Budapestre: vasárnap esti órákban 19-21h körül (programok hosszúságának függvényében)
Költségek: szállás, belépődíjak, hajóbérlés, útiköltség
Ajánlott felszerelés: 2 napra észszerűen összeállított ruházat, (legyen egy hosszú pulóver és nadrág is, ha éjszaka hűvös lenne), tisztasági felszerelés, fürdőruha és vízi lábbeli az evezéshez, naptej, fejfedő, szúnyogriasztó, gyógyszert szedőknek a gyógyszerei, iratok, pénz, elemlámpa. Sátorozóknak a sátor, derékalj vagy matrac, hálózsák és igény szerint minden felszerelés az éjszakázáshoz.

Ezen kívül a szokásos: túrázásra alkalmas lábbeli, időjárásnak megfelelő réteges öltözék, esőkabát, innivaló, hideg élelem, sütnivaló! Távcső, fényképező, túrabot, GPS.

Jelentkezni a hozzászólásokban, a turabot@gmail.com -on, a FB profilon vagy a 20/ 480 9842 számon lehet!

Mindenkit szeretettel várunk!
További info: 06-20/480-9842

Pusztaromantika: irány a Hortobágy! | nlc