A Pilis hegység a Dunántúli középhegység legkeletibb tagja Esztergom és Budapest között, a Duna jobb partján. Legmagasabb pontja a Pilis-tető 756m. 

Sokat járunk ide túrázni, sok helyet ismerünk itt, sokan itt vagy a környékén laknak, mégis mindig van olyan zuga, ahol még nem jártunk. Azt gondoljuk sokszor, hogy már a “könyökömön jön ki”, de amikor ott vagyunk megint rácsodálkozunk szépségére. És megéri újból nekiindulni, mert ezen a napon is lesz ezerszer bejárt helyszín, de lesz a csapatunk számára szűz terület is.

Tartsatok velünk!

Részvételi szándékot kérjük jelezni a bejegyzés aljában lévő elérhetőségek egyikén!


Találkozó: 2020.10.11. Vasárnap 8:45 Pilisszántó, autóbusz forduló parkolója
Tömegközlekedéssel: Árpád-híd autóbusz állomásról Pilisszántó felé 7:50-kor induló 821-es számú volánbusszal a végállomásig. Felszállni lehet még Óbuda, Flórián térnél 7:56-kor. (A Bécsi úton kifelé még számos felszállási lehetőség van) Érkezés 8:44 Pilisszántó, autóbusz forduló. Teljes árú menetjegy 465 Ft/fő

Túravezető: Szenczy Ágnes


Útvonal: Pilisszántó – Pázsity – Boldogasszony kápolna – Mészégetők kútja – László-kúpja – Pilis-tető – Vaskapu hegy/szikla – Gombás barlang – Mária pad (piknik) – Trézsi-kút – Orosdy kastély – Pilisszántó. Útvonal megtekinthető itt

Táv: 13 km – közepes túra. Szintemelkedés: 548 m

A túra során pikniket tervezünk, sütögetni valót hozzatok magatokkal!


Visszaérkezés: délután/ sötétedésig
Költségek: útiköltség, egyéb nem várható
Ajánlott felszerelés: Túrázásra alkalmas lábbeli, időjárásnak megfelelő réteges öltözék, esőkabát, sapka, innivaló, hideg élelem, sütnivaló! Távcső, fényképező, túrabot, GPS.

Jelentkezni a hozzászólásokban, a turabot@gmail.com -on, a FB profilon vagy a 20/ 480 9842 számon lehet!

Mindenkit szeretettel várunk!
További info: 06-20/480-9842

Boldog Özséb-kilátó - Pilisi Parkerdő Zrt. Őszi hétvége a Pilis és Visegrádi-hegység területén | MH