A Börzsöny legmagasabb pontja a Csóványos. 938 m-es magasságával Magyarország 20. legmagasabb csúcsa. Varázslatos szépsége és a csúcson állított kilátóból elénk táruló panoráma miatt népszerű turista célpont. A 70-es években – mint oly sok más magaslaton is – geodéziai mérőtorony épült a Csóványosra, amely az évek, évtizedek múlásával életveszélyessé vált. A szép kilátás miatt sokan felmásztak a tetejébe, kimondatlanul is kilátóként használták az ide érkezők. Pár éve a tornyot és környékét felújították, biztonságos kilátót teremtve a hegyet megmászóknak. Minden fáradtságot és izzadtságcseppet kárpótol a látvány, ami az épület tetejénél fogad. (legutoljára, amikor nem kellett időre mennünk sehová, másfél órát nézelődtünk fent úgy, hogy észre sem vettük…) Tiszta időben a Tátra vonulatai is láthatóak. A Csóványos nem csak a legmagasabb, hanem a legszebb kilátást nyújtó TOP20-ban is benne van…

Tartsatok velünk!

Részvételi szándékot kérjük jelezni a bejegyzés aljában lévő elérhetőségek egyikén!


Találkozó: 2020.06.21. Vasárnap 9:20 Diósjenő, vasútállomás 
Tömegközlekedéssel: Vác vasútállomásról személyvonat (S750 járatszámú) indul 08:39-kor Diósjenő felé. Diósjenő vasútállomásra érkezik 09:22-re. Teljes árú menetjegy: 560 Ft/fő. Csak maszkban!

Túravezető: Szenczy Ágnes


Útvonal: Diósjenő v.á. – Málna-hegy –  Hinta-rét – Csóványos – Hubertus tisztás – Foltán kereszt (piknik) – Vörös-kő – Diósjenő v.á. Útvonal megtekinthető itt.

Táv: 18,1 km – nehéz túra.

A túra során pikniket tervezünk sütögetni valót hozzatok magatokkal!


Visszaérkezés Diósjenőre: délutáni órákban
Költségek: saját útiköltség, egyéb nem várható
Ajánlott felszerelés: Túrázásra alkalmas lábbeli, időjárásnak megfelelő réteges öltözék, esőkabát, innivaló, hideg élelem, sütnivaló! Naptej, fejfedő, távcső, fényképező, túrabot, GPS.

Jelentkezni a hozzászólásokban, a turabot@gmail.com -on, a FB profilon vagy a 20/ 480 9842 számon lehet!

Mindenkit szeretettel várunk!
További info: 06-20/480-9842