Koronavírusos karanténunk feloldását követően első utunk a vízre vezet. Dunabogdányból lefelé tervezünk evezni Szentendre irányába, vagy egy kis kört teszünk a Kisoroszi szigetcsúcs felé a Szentendrei-Dunaágon. A kenukat Dunabogdányban béreljük (kivéve akinek van sajátja), majd haladunk ameddig erőnkből, kedvünkből, időnkből kitelik. Amennyiben déli (lefelé) irányba megyünk, maximum Szentendréig evezünk, ugyanis itt vége a bérlésből eredő visszaszállítási határnak. Mivel a bérbeadó a járványügyi intézkedés miatt személyszállítást nem, csak hajószállítást vállal visszafelé a telephelyre, ezért a Szentendre-Dunabogdány távolságot volánbusszal vagy megszervezve telekocsis rendszerben saját autóval bonyolítjuk le – létszámfüggő. A csapatunk főleg gyalogtúrákra épül, ezért senki ne ijedjen meg, amatőr szintű evezésről van szó! Lehetőség szerint megtekintjük a homokpadokat, kisebb ágakat, mellékfolyásokat. A túrát 3 ill. 4 személyes bérelt túrakenuval tesszük meg. Minden hajóban lesz egy evezni jól tudó kormányos!

A Szentendrei-Dunaág Visegrádnál ágazik le a Duna folyamból, amely mintegy 32 km hosszan fut és Budapesten torkollik vissza a fő ágba. A közrefogott sziget a Szentendrei-sziget, amelyen pár település is található (Kisoroszi, Pócsmegyer, Surány, Horány, Szigetmonostor, Tahitótfalu tótfalusi oldala). A sekély meder miatt a teherforgalom elhanyagolható, a budapesti ivóvízkészlet víznyerőhelye. Szép természeti környezete, gyenge sodrása miatt kedvelt vízi turisztikai célpont.

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! 18 év alattiak csak kísérővel! Úszni tudás feltétel!

A túrára előzetes bejelentkezés szükséges 2020.06.06-ig.

Aki nem rendelkezik saját hajóval, annak előbb kell jelentkezni! Lsd.lent.  Hajó nélkül jelentkezési határidő: 2020.06.03.(szerda) 08:00!

Tartsatok velünk!


Találkozó: 2020.06.07. Vasárnap 9:30 Dunabogdány, Hajó u. végében (szabadstrand eleje). 
Tömegközlekedéssel: Újpest, Városkapu autóbusz állomásról (883 járatszámú) volánbusz indul 08:15-kor Visegrád felé. Dunabogdány községháza állomásra érkezik 09:19-re. Innen 5 perc sétára az első utcában jobbra fordulva a Hajó utcán végigsétálva található a strand. Teljes árú menetjegy: 800 Ft/fő Csak előre váltott jeggyel! Csak maszkban!

Hajós túravezető: Majtényi Ágnes/ Henz János/ Henz Ákos


Útvonal: Kisoroszi-Szentendre közötti Szentendrei-Dunaág szakasza

Táv: 3-15 km között: csapattól és erőnléttől függően.

A túra végén a Duna partján pikniket tervezünk sütögetni valót hozzatok magatokkal!


Visszaérkezés Dunabogányba: délutáni órákban
Költségek: saját útiköltség, hajóbérlés 1500-2500 Ft/fő (hajó típusától, beülő személyek számától függ) A részvételi díjat helyszínen kérjük készpénzben rendezni! Amennyiben nem körtúrára megyünk a visszaszállítási díj 5400 Ft a bérleményekre Szentendrétől- ennek költsége a társaság tagjai közt oszlik meg.
Ajánlott felszerelés: Fürdőruha vagy olyan  ruházat ami nem baj ha vizes lesz, egy kis hátizsákban annyi innivaló és szendvics vagy rágcsa ami a kenuzás idejére veled van + esőkabát. Időjárásnak megfelelő réteges öltözék. Kocsiban hagyjuk: esetleges váltóruha és cipő, egyéb innivaló, hideg élelem, sütnivaló!
Szükség lehet rá: vízi cipő vagy papucs, távcső, fényképező, túrabot, GPS.

Hajó nélkülieknek jelentkezési határidő: 2020.06.03. 08:00!

Saját hajóval rendelkezőknek: 2020.06.06.

Jelentkezni a hozzászólásokban, a turabot@gmail.com -on, a FB profilon vagy a 20/ 480 9842 számon lehet!

Mindenkit szeretettel várunk!
További info: 06-20/480-9842