Európa egyik legzöldebb – és természeti értékeit tekintve legjelentősebb – fővárosa Budapest. Ezen a napon a Budai hegység két népszerű barlangjába látogatunk el. Elsőként a Pál-völgyi cseppkőbarlangba nézünk szét, majd rövid séta után a Szemlő-hegyi barlangot keressük fel. A Pál-völgyi barlangrendszer hazánk leghosszabb barlangrendszere, látogatható szakasza 500m, amely kb.1 óra látogatói időt jelent. Ez a barlang leginkább cseppköveiről híresült el, de jellemzőek rá a magas, hasadékszerű járatok, nagy szintkülönbségek. A barlangban állandó 11 C fok van, kényelmes sport/túracipőben járható, de magas lépcsőkön kell fel, illetve lefelé haladni. Ezért látogathatósága 5 év és 115 cm alatt nem megengedett. A Pál-völgyi barlang látogatása után átsétálunk az alig 1 km távolságban lévő Szemlő-hegyi barlangba. Ez a barlang az érdekes karfiol és szépséges borsókő képződményeiről ismert. A barlang látogatható hossza kb. 3-400 m. Minden korosztály látogathatja, kiépített útvonalon. A “barlangászás” után szétnézünk a parkban, ezt követően pedig kényelmesen lesétálunk a Ferenchegyi út és Józsefhegyi utcán a József-hegyi kilátóhoz, ahonnan letekintünk a városra, végül leereszkedünk egészen a Komjádi uszodáig.

A túrára előzetesen jelentkezni szükséges 02.13-ig! Részletek lent.

Tartsatok velünk!

FIGYELEM! A túra kezdő és végpontja nem azonos!


Találkozó: 2020.02.16. Vasárnap 9:45 1025 Budapest, Szépvölgyi út 162. A Pálvölgyi barlang belső udvarában a jegypénztárnál.
Tömegközlekedéssel: Bp. Kolosy térről 65-ös autóbusszal, a Pálvölgyi cseppkőbarlang megállóig.

Túravezető: barlangokban idegenvezető, egyebekben Szenczy Ágnes


Útvonal: Pál-völgyi cseppkőbarlang – Szemlő-hegyi barlang –  József-hegyi kilátó – Császár-Komjádi Uszoda. Útvonal megtekinthető itt.

Táv: 3,3 km – könnyű túra, össz. szintemelkedés: 46 m

Ezen a túrán sütögetés nem lesz!


Program vége: délutáni órákban
Költségek: Barlangi belépők: csak egyik barlangba alaptúra: 2200 Ft/fő. Kedvezményes jegy (gyerek, diák, nyugdíjas, többgyermekes családok kísérői) 1700 Ft/fő. Kombinált jegy mindkét barlangba: 3500 Ft/fő. Egyéb jegyárakról tájékoztatás a barlangok saját oldalán.
Ajánlott felszerelés: Időjárásnak megfelelő réteges öltözék, esőkabát, sapka, sál, kesztyű, innivaló, hideg élelem.
Zárt cipő vagy bakancs, távcső, fényképező, túrabot, GPS.

Jelentkezni a bejegyzés alatti hozzászólásban, a Túrabot Természetjáró Csapat FB-on, alábbi telefonszámon vagy a turabot@gmail.com email címen.

Mindenkit szeretettel várunk!
További info: 06-20/480-9842

Képtalálatok a következőre: pál-völgyi barlang bejárat Képtalálatok a következőre: pál völgyi barlang Képtalálatok a következőre: pál-völgyi barlang bejárat