Idei utolsó túránk során a Normafa, János-hegy környékén bandukolunk. A klasszikus zarándokhelyeket és a kevésbé ismert pontokat ötvözzük ezen a napon. Útközben keresztezzük a gyermekvasút vonalát és felmegyünk a jó öreg Erzsébet-kilátóba is. A Budai-hegységről sokan gondolják, hogy már ismerik, unalmas, semmi extra nincs benne. Nos van ilyen arca is – és mégis szép tud lenni! Pedig aki útra kel és veszi a fáradtságot, hogy megismerje, rájön, hogy “ma megint tartogatott valami újat…” Olyan pontokat is érintünk majd, ami biztosan meglepő lesz…

A makkosmáriai kegytemplomnál és a piknikező helyen gyertyát gyújtunk, aki szeretne ebben csatlakozni egy-egy mécsest hozzon magával.

Tartsatok velünk!


Találkozó: 2019.12.15. Vasárnap 9:30 Budapest, XII.ker. Normafa, parkoló (Eötvös út – Jánoshegyi út kereszteződésénél)
Tömegközlekedéssel: Széll Kálmán – volt Moszkva – térről/ Déli pu. felől megközelíthető a 21 és 21A jelzésű busszal (6-7 percenként felváltva indulnak). Boráros tér / Petőfi-híd/ Újbuda/ BAH csomópont felől a 212 jelzésű autóbusszal is lehet jönni.

Túravezető: Szenczy Ágnes


Útvonal: Normafa parkoló – Szent Anna kápolna – Libegő felső vá. –  János-hegyi átjáró barlang – Erzsébet kilátó – Béka-tó – Angyalok királynéja kegytemplom – Természetbarát emlékhely (piknik) – Csillebérc/ KFKI – Normafa parkoló. Útvonal megtekinthető itt.

Táv: 11 km – közepes túra, össz. szintemelkedés: 290 m

A túra során pikniket tervezünk, sütögetni valót hozzatok magatokkal!


Visszaérkezés: délutáni órákban sötétedésig
Költségek: Erzsébet kilátó 200 Ft/fő, egyéb nem várható
Ajánlott felszerelés: Időjárásnak megfelelő réteges meleg öltözék, esőkabát, sapka, sál, kesztyű, innivaló, hideg élelem, sütnivaló!
Zárt (vízhatlan, meleg) cipő vagy bakancs, távcső, fényképező, túrabot, GPS, mécses.

Mindenkit szeretettel várunk!
További info: 06-20/480-9842

Képtalálat a következőre: „normafa szent anna kápolna”