A Velencei-tó Magyarország harmadik legnagyobb természetes tava. Kedvező természeti és földrajzi adottságainak, valamint a mederszabályzásnak köszönhetően a Balatonhoz hasonlóan hazánk legkedveltebb üdülőhelyeinek egyike. Ezért első kerékpártúránkat a Velencei-tó köré tervezzük, hogy kiderüljön mennyire bírja kis csapatunk a gyaloglás után a két kerekű “életmódot”. A Velencei tó-kör 33 km, tehát nem nevezhető soknak, átlagosan  kb. 3 óra alatt teljesíthető. Szeretnénk azért egy túracsapathoz híven felmenni a Velence és Sukoró közötti, 2018-ban átadott Bence hegyi kilátóba, majd a tó-kör alatt fagyizni egyet. A kör végén a velencei strandra megyünk fürdőzni, ott töltjük el a nap hátralévő részét.

Tartsatok velünk!

Nincs biciklid? Rossz? Nem baj! Biciklikölcsönzés lehetséges Velencén! Akinek szüksége van rá, 06.19. (szerda) 17h-ig jelezze! Díja: 1990 Ft/nap- helyszínen fizetendő.


Találkozó: 2019.06.22 Szombat 9:00 Velence, vasútállomás. Biciklivel! (Tehát akinek kölcsönözni kell bringát az korábban kell érkezzen! Az általunk ajánlott kölcsönző 5 perc az állomástól – Zilaj Bringa) 
Tömegközlekedéssel: Vonatok indulnak: 07:27-kor Kőbánya Kispestről, 08:00-kor és 08:10-kor is Bp.Déliből, vagy 08:07-kor és 08:17-kor Kelenföldről. A vonatok Velence vasútállomásra érkeznek: 08.22 és 08:48 között. Teljes áru jegy: Kőbányáról 1120 Ft/fő, Déliből 930 Ft/fő. Kerékpár viteldíj: 235 Ft. Fontos! A vonaton egy fő csak egy biciklit szállíthat!

Túravezető: Szenczy Ágnes


Útvonal: Velence – Bence-hegyi kilátó – Sukoró – Pákozd/ emlékmű – Kisfalud – Dinnyés – Agárd – Gárdony – Velence (biciklik vissza és strandolás). Útvonal megtekinthető itt.

A túra során strandolást tervezünk, fürdőruhát, törölközőt, strandfelszerelést mindenki hozzon magával!

Táv: 33 km – közepes túra, össz. szintemelkedés: 180 m


Visszaérkezés Budapestre: késő délutáni/esti órákban
Költségek: útiköltség, strandbelépő kb.900 Ft/fő
Ajánlott felszerelés: Időjárásnak megfelelő biciklis öltözék, esőkabát, sapka, innivaló, hideg élelem, fürdőruha, naptej/olaj!
Távcső, fényképező, GPS. A biciklizésre kérem NE strandpapucsba vagy lábujjközti papucsba gyertek, hanem olyan lábbeliben, ami tartja a lábat!

A strandolást a Velencei Vízi Vár strandon tervezzük (2481 Velence, Enyedi utca).

Mindenkit szeretettel várunk!
További info: 06-20/480-9842

Képtalálat a következőre: „velencei vízi vár” Kapcsolódó kép Képtalálat a következőre: „velencei tó vizi vár strand”