Sokszor jártunk már Dobogókőn, a Visegrádi-hegység legmagasabb pontján. Gyönyörű a kilátás, varázslatos a környék, megannyi nevezetes szikla, számos túristaház/ kulcsosház, vagy emlékhely található itt, több kilátópontról gyönyörködhetünk a Duna-kanyarban. A Föld szív-csakrája is ezen a területen lelhető fel, erre vonul át az Országos Kéktúra útvonala is és még sorolhatnám… Mindamellett, hogy nem lehet megunni ezt a csodálatos tájat, most kipróbálunk valami újat: az egész hétvégénket fent töltjük Dobogókőn – ez még nem is lenne újdonság – de(!) jurtában fogunk aludni! Ez az ősi magyar szállásmód mára ötvözi a modern és hagyományos vívmányokat. Ezek a jurták 8 személyesek, fűthetőek, elektromos árammal és wi-fi -vel rendelkeznek. A vizesblokk a jurtákon kívül szolgáltatja a hideg-meleg zuhany és wc használati lehetőséget. A jurtákban élelmiszert fogyasztani, háziállatot bevinni tilos! Étkezési lehetőség van a közvetlen mellette működő Zsindelyes Vendéglőben. A jurták nem hangszigeteltek!

Ezen a hétvégén mindkét napon túrázunk a téli (remélhetőleg szép fehér, havas) erdőben.

Gyere velünk!

Szállás nélkül, egy-egy önálló túranapra is lehet csatlakozni! Aki csak egy napra jön, nem szükséges előjelentkezés!

A 2 napra előzetesen jelentkezni szükséges 2019.01.25-ig (részletek lent)!


Programtervezet

1.NAP/ SZOMBAT:

Találkozó: 2019.02.16 szombat 9:30 Dobogókő, buszvégállomás (nagy parkoló). 

Tömegközlekedéssel: Pomáz, autóbusz állomásról volánbusz (860 sz.) indul 8:55-kor Pilisszentkereszt felé. Dobogókő, hegytető állomásra érkezik 9:30-ra. Teljes áru jegy: 615 Ft/fő

Túravezető: Szenczy Ágnes


Útvonal: Dobogókő parkoló – Zsivány-sziklák – Ördög-lyuk barlang – Kétbükkfa-nyereg – Tirts Dezső kilátó – Dobogókő kilátó – Dobogókő parkoló. Útvonal megtekinthető itt.

Táv: 10,7 km – közepes túra, szintemelkedés: 360m


Visszaérkezés Budapestre (aki nem alszik ott): Dobogókőről 13:55 és 15:00 utána 18:00-ig minden kerek órában indul busz vissza Pomázra. Pomázról a H5 hévvel lehet eljutni a Batthyány térre.
Költségek: útiköltség
Ajánlott felszerelés: Időjárásnak megfelelő réteges öltözék, sapka, sál, kesztyű, esőkabát, innivaló, hideg élelem, távcső, fényképező, túrabot, fejlámpa/elemlámpa, GPS. Hó esetén popsi-tepsi 🙂

Sütögetés ezen a túrán nem lesz.

Képtalálat a következőre: „kilátás dobogókő télen” Képtalálat a következőre: „dobogókő télen”

Aki ott éjszakázik és marad:

Szállás: 8 fős jurtaszállás, paplant/ hálózsákot hozni kell! (matracot, lepedőt, párnát kapunk). Ára 8 fő esetén: 3300Ft+IFA (400 Ft/fő).  Az árak létszámfüggők, a jurtát kell megfizetni!
Étkezés: FP vagy önellátó, megbeszélés szerint igényelhető. FP ára: 3200 Ft/fő – javaslom!


2.NAP/ VASÁRNAP:

Találkozó: 2019.02.17 vasárnap 9:40 Dobogókő, jurtaszállás (Eötvös sétány 10) Zsindelyes Vendéglő előtt. 5-10 perc séta a busz végállomásától.

Tömegközlekedéssel: Pomáz, autóbusz állomásról volánbusz (860 sz.) indul 8:55-kor Pilisszentkereszt felé. Dobogókő, hegytető állomásra érkezik 9:30-ra. Teljes áru jegy: 615 Ft/fő

Túravezető: Szenczy Ágnes


Útvonal: Dobogókő, jurtaszállás – Öreg-vágás – Sikárosi-rét – Király-kúti kunyhó – Dobogókő, jurtaszállás. Útvonal megtekinthető itt.

Táv: 11 km – közepes túra, szintemelkedés: 370m

Hó esetén csúszkálást is tervezünk!


Visszaérkezés Budapestre: 18h körül
Költségek: útiköltség
Ajánlott felszerelés: OKT IGAZOLÓFÜZET, időjárásnak megfelelő réteges öltözék, sapka, sál, kesztyű, esőkabát, innivaló, hideg élelem, távcső, fényképező, túrabot, fejlámpa/elemlámpa, GPS, bicska. Hó esetén popsi-tepsi 🙂

Képtalálat a következőre: „király kúti kunyhó télen” Képtalálat a következőre: „jurtaszállás dobogókő télen”


2 naposoknak költségek: Szállás 1 éjszakára kb. 4.000Ft/fő+IFA, étkezések: önellátás, vagy FP kb. 3200 Ft/fő. Útiköltség kb. 1.500 Ft/fő. Összesen: kb. 8.700 Ft/fő/2 nap Plusz az egyéni igények!
Ajánlott felszerelés: KÉKTÚRA IGAZOLÓFÜZET! Hálózsák vagy paplan és ágyneműhuzat, kényelmes hátizsák, 2 napra ésszerűen összeállított, de minimális öltözék, esőkabát, tisztálkodási szerek, sapka, papucs a szálláshelyre (!), kulacs, telefon + töltő. Gyógyszert szedőknek a gyógyszerei, TAJ kártya, személyes iratok, sebtapasz.
Zárt csizma/bakancs/ hótaposó, túrabot, távcső, fényképező, GPS, tájoló, fejlámpa (elemlámpa), bicska, popsi-tepsi.

Jelentkezés lezárult!

Jelentkezni a hozzászólásokban, a turabot@gmail.com -on, vagy a 20/ 480 9842 számon 2019.01.25-ig 3.000 Ft/fő előleg befizetésével lehet! Határidőn túli jelentkezést nem áll módunkban elfogadni! Határidőn túli lemondás estén az előleget visszatéríteni nem áll módunkban!

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Mindenkit szeretettel várunk!
További info: 06-20/480-9842