Amikor hosszú hétvége, akkor kéktúra! Főleg, ha az az év legkellemesebb, színes, őszi kavalkádjának időszakára esik! Az októberi hosszú hétvégén ismét 3 napra eltávolodunk a főváros zajától, és talán az OKT (és Magyarország) legszebb táját fogjuk ebben az időszakban bebarangolni. A Balaton-felvidéket nem lehet egy-két mondatban leírni, annyi varázslatos helyszínt rejteget. Csodálatos térség a tanuhegyeivel, a balatoni panorámájával és vízpartjával, a várakkal, szőlőtermő-boros vidékeivel és romantikus, gondos falvaival. Szokták a magyar Toscana-ként is emlegetni. Újra és újra látni kell. Ezért ez egy olyan abszolút testi-lelki feltöltődést kínáló túra lesz, ahol az illető észre sem veszi, hogy elfárad, mert annyi a szépség és a látnivaló.

Tartsatok velünk!

Jelentkezés lezárult. Részletek lent.

Bármelyik önálló egy napra is csatlakozhattok! Ez esetben a lenti telefonszámon egyeztessünk!


Találkozó: 2018.10.21 vasárnap, 7:00 Campona. Tropicarium bejárata előtti parkoló.

Utazás: Telekocsis rendszerben (jelentkezők és autósok számától függően). Egy autóban 4 fővel számolva kb. 5E Ft/fő/3nap utiköltség+matricadíj. 

Étkezés: önellátó, megbeszélés szerint igényelhető ellátás -(csak R, csak V, vagy FP).
Szállás: Boszorkány Tanya Panzió és Étterem/ Tapolca (ára: kb. 5E Ft/fő/éj +IFA)
Túravezető: Szenczy Ágnes


Programtervezet:

2018.10.21. Vasárnap: Utazás szállásig kocsival (ha lehet el is foglaljuk a szállást, kocsit lerakjuk), majd tovább Vállusra tömegközlekedéssel. Gyalogtúra Vállustól Tapolcáig, táv: 14,4 km. Amennyiben lesz időnk, délután látogatás a tapolcai tavasbarlangba, és séta a belvárosban a Malom-tó körül. Barlang belépő: 2000Ft/fő.

Képtalálat a következőre: „tapolca tavasbarlang” Képtalálat a következőre: „tapolca malom tó” Képtalálat a következőre: „lesenceistvánd”

2018.10.22. Hétfő: Túra: Tapolca – Szent-György-hegy – Szigliget – Badacsonytördemic. Táv: 16,7 km (plusz fel a szigligeti várba és vissza). Badacsonytördemicről vonattal vissza Tapolcára.

Képtalálat a következőre: „szent györgy hegy” Képtalálat a következőre: „szigligeti vár”

2018.10.23. Kedd: Badacsonytördemicre vissza vonattal. Ott folytatjuk, ahol előző nap abbahagytuk. Túraútvonal: B.tördemic – Bujdosók lépcsője – Badacsony hegytető/ Kisfaludy kilátó – Gulács tető – Káptalantóti. Táv: 13 km. Vissza a kocsikhoz, majd haza. Érkezés Budapestre kora esti órákban (kb.19-20h)

Képtalálat a következőre: „bujdosók lépcsője” Képtalálat a következőre: „bujdosók lépcsője” Képtalálat a következőre: „balatoni tanúhegyek”

Költségek: Szállás 2 éjszakára kb.11.000Ft/fő + étkezések: Reggeli a szállás árában, melegvacsora: kb. 1000-2000 Ft/fő. Útiköltség kb.5000Ft/fő. Összesen: kb.18.000 Ft/fő/3 nap Plusz a napközbeni étel és az egyéni igények!
Ajánlott felszerelés: KÉKTÚRA IGAZOLÓFÜZET! Kényelmes hátizsák (adott napi holmit visszük), ésszerűen összeállított minimális öltözék, esőkabát, tisztálkodási szerek, papucs a szálláshelyere (!), sapka, kulacs, telefon + töltő. Gyógyszert szedőknek a gyógyszerei, TAJ kártya, személyes iratok, sebtapasz.
Zárt cipő/bakancs, váltó túracipő/bakancs!, túrabot, távcső, fényképező, GPS, tájoló, fejlámpa (elemlámpa), bicska.

Jelentkezés lezárult!

Jelentkezni a hozzászólásokban, a turabot@gmail.com -on, vagy a 20/ 480 9842 számon 2018.09.20-ig 5.000 Ft/fő előleg befizetésével lehet! Határidőn túli jelentkezést nem áll módunkban elfogadni! Határidőn túli lemondás estén az előleget visszatéríteni nem áll módunkban!

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Mindenkit szeretettel várunk!
További info: 06-20/480-9842