2018.03.30 OKT Gerecse/ Koldusszállás-Szárliget

A március 15-i hosszú hétvégére tervezett Országos Kéktúra gerecsei szakaszának bejárása a viszontagságos időjárási körülmények miatt félbeszakadt. A 3 napból 2 napot tudtunk csak teljesíteni, így az utolsó napi távot most egy egynapos túra keretein belül pótoljuk. Az előrejelzések szerint ekkor már 12-17 C fok “meleg” várható, kevés csapadékkal. Remélhetőleg ezen a nagypénteken az Úr is kegyes lesz hozzánk, hogy befejezhessük a gerecsei részt. Letekintünk Tornyópuszta után a Soml(y)ó-hegyről (435m) és Szárliget felé megmásszuk a Hajagost is. Nem csak a kéktúrásokat, hanem a szimplán kirándulásra/ túrázásra vágyókat is várjuk szeretettel ezen a szép, és kevésbé ismert tájegységünkön!

Tartsatok velünk!

FIGYELEM! A túra kiindulási és végpontja nem azonos!


Találkozó: 2018.03.30. Péntek (nagypéntek, munkaszüneti nap!), 10:00 “Tatabánya, fagyűjtő telep bejárati út” távolsági buszmegállóban (Tatabányát Tarjánnal összekötő úton, az M1 autópálya alatt)
Tömegközlekedéssel: Bp. Népliget Autóbusz pu.-ról volánbusz (1257/3-as sz.) indul 8:30-kor Kisbér felé. Felszállni lehet még Petőfi-híd budai hídfőnél 8:39-kor, Újbuda központnál 8:41-kor, Bp. Sasadi útnál 8:46-kor. Tatabányán a buszpályaudvaron átszállás a 9:35-kor Héreg felé induló (8410/363 sz.) távolsági buszra. Tatabánya, fagyűjtő telepnél kell leszállni. Busz ide érkezik 9:56-ra.

Túravezető: Szenczy Ágnes


Útvonal: Koldusszállás – Bodza-völgy – Tornyópuszta – Soml(y)ó-hegy – Bika-domb – Nagyegyháza, tavak – Zuppa-legelő – Hajagos – Szárliget vá. Útvonal itt.

Táv: 20 km – közepesen nehéz túra, össz.szintemelkedés: 476 m.


Visszaérkezés: délutáni órákban, sötétedés előtt. Szárligetről óránként indul vonat közvetlenül Bp.-re.
Költségek: útiköltség, egyéb nem várható
Ajánlott felszerelés: Időjárásnak megfelelő réteges öltözék, sapka, sál(!), esőkabát, innivaló, hideg élelem, sütnivaló!
Zárt cipő, vagy bakancs, távcső, fényképező, túrabot, fejlámpa/elemlámpa, GPS.

Mindenkit szeretettel várunk!
További info: 06-20/480-9842

  Képtalálat a következőre: „somlyóvár kulcsosház”

 

Vélemény, hozzászólás?