2017.04.08-09 OKT/ Sirok – Bélapátfalva

Ismét kéktúra! Ezen a szép, kora tavaszi, madárcsicsergős hétvégén folytatjuk kéktúra utunkat a Mátra és a Bükk határán. A 22-es teljes és a 23-as sz. túra egy részét járjuk le Siroktól Bélapátfalváig. Igyekszünk a szakasz teljesítésén kívül a helyi természeti és kultúrális értékeket is felkeresni, ami azt jelenti, hogy nem a kilométerek hajszolását választottuk, hanem a túra mellet lehetőségeink szerint az élményeket is. Várak, várromok, kőfejtők, kilátók, valamint igen változatos táj fogad minket egyik nap még a Mátrában, majd másik napon már a Bükkben. Nem csak azoknak ajánljuk, akik az OKT ezen szakaszát szeretnék teljesíteni, hanem annak is, akik szép helyeken szeretnének egy kellemes hétvégét eltölteni. Lesz kifejezetten túrás és lesz egy könnyített, kicsit kirándulós-technikai csapat is.

Tartsatok velünk!


Túraterv:

1.nap: Indulás reggel 7-kor Budapestről. Budapest-Sirok telekocsis rendszerben. A jelentkezőkkel a találkozót egyeztetjük. Könnyített és túrás csapat is a siroki várban kezd, látogatás után a túrások elindulnak gyalog, light csapat autóval Szarvaskőre. Túraútvonal: Sirok, vár – Törökasztal – Rozsnakpuszta erdészház – Szarvaskő. Túratáv: 18 km.

Technikai csapat megveszi a másnapra szükséges élelmiszert útközben, szállást elfoglalja, kipakolás. Du/este találkozik ismét a két csapat a szálláshelyen. A szálláson bográcsos, egytálételből álló, melegvacsorát kapunk! Este játszunk, vagy elmegyünk rövid éjszakai felderítésre – fakultatív.

Szállás: Szarvaskő, Szép Kilátás Vendégház (bal kép), 2-3 ágyas szobákban. Ára: 3.000 Ft/fő/éj + 400 Ft/fő IFA. Ágynemű a szállásdíjban benne van. Vacsora ára: 700 Ft/fő. A szállásadó SZÉP KÁRTYÁT elfogad!

Kapcsolódó kép

 

2. nap: Hajnalban begyűjtjük a szállástól 1, 7 km-re lévő kilátóból a szarvaskői napfelkelte első sugarait – fakultatív. Visszaérkezés után közös reggeli – önellátó. Reggeli után közösen elsétálunk az Akasztó-hegyig, innen csodás rálátás nyílik (jobb kép) a hegyek ölében fekvő, romantikus kis településre, Szarvaskőre. Túrások haladnak tovább a kéken Bélapátfalváig. Túraútvonal: Szarvaskő – Akasztó-hegy – Kövesbérc – Telekessy Vendégház – Bélapátfalva, Cementgyár.  Túratáv: 10 km.

Könnyítettek visszamennek a szállásra, pakolnak, kocsival átmennek Bélapátfalvára, ott ismét találkozik mindenki. Bélapátfalván ismét közösen bejárjuk a felejthetetlen élményt  és látványt nyújtó, a táj meghatározó hegyvonulatát, a  Bél-kő lebányászott szikláit (legalsó kép), illetve az ott végigvezető tanösvényt. A programok végén indulunk haza, Bélapátfalva – Budapest telekocsis rendszerben.

Túravezető: Szenczy Ágnes

___________________________________________________________________

Visszaérkezés Budapestre: vasárnap kora esti órákban

Költségek: Szállás+IFA+vacsi 4.100 Ft, útiköltség (benzin+autópálya) 3500 Ft, vár belépő 1000 Ft. Összesen: 8.600 Ft/fő + vasárnapi reggeli, bevásárlás és egyéni igények.

Ajánlott felszerelés: 2 napra időjárásnak megfelelő réteges öltözék, esőkabát, esetleg sapka, sál, kesztyű. Innivaló, napközbeni hideg élelem (külön kis hátizsákban, többi cuccot kocsi viszi). Zárt cipő, vagy bakancs, távcső, fényképező, GPS, túrabot, elemlámpa. Tisztasági felszerelés, a szállásra papucs, hálóruha. Gyógyszereseknek a gyógyszerei, TAJ kártya, személyes igazolványok, KÉK TÚRA IGAZOLÓFÜZET és pecsétpárna!

Létszám betelt, jelentkezés lezárult!

Jelentkezni a hozzászólásokban, a turabot@gmail.com -on, vagy a 20/ 480 9842 számon lehet 3.000 Ft/fő szállásdíj előleg befizetésével! Határidőn túli jelentkezést nem áll módunkban elfogadni! Határidőn túli lemondás estén a szállásdíjat visszatéríteni nem áll módunkban!

Mindenkit szeretettel várunk!
További info: 06-20/480-9842 

Képtalálat a következőre: „bél kő”

3 hozzászólás 2017.04.08-09 OKT/ Sirok – Bélapátfalva

 • Szenczy Ágnes Írta:

  Kedves Lajos! Jelentkezésed vettem.
  Kedves János! A “vagyunk” a z 2 fő? Ezt vehetem jelentkezésnek?
  Köszi Ági

 • Schmidt János Írta:

  Fel vagyunk izgatva! A határidő közeledtével befizetjük a díjat.

 • Kemény Lajos Írta:

  Sziasztok!

  Szeretnék menni.
  Kérlek ne tegyetek fel matematikai feladatokat, mert nagy nehézséggel tudom csak megoldani (nincs itthon a szomszéd aki segíteni tudna).
  Köszönöm
  Sziasztok.

Vélemény, hozzászólás?