2017.02.11 Látványos telihold túra a Hármashatár-hegyen

Idei első, “bemelegítő” éjszakai túránkat rövid, ám annál látványosabb helyszínen tesszük meg. A Hármashatár-hegyen tavaly tavasszal új, 2 szintes kilátót adtak át, ahonnan teljes körpanoráma nyílik Budapestre, és a környező Budai-hegyekre. A Guckler Károly kilátópont megépülése előtt is igen csodálatos volt innen a kilátás, sokszor fel is tettük magunkban a kérdést, hogy ide miért nem emelnek egy építményt, hiszen akkor az a pár facsoport nem lógna bele a gyönyörű látképbe. Tessék… biztosan sokak kívánsága teljesült ezzel, kilátó lett, hát lehet a látványtól szájat tátani, mert igen impozáns amit az ember innen megpillant. Főleg este! A fényárba burkolózó főváros vibráló fényei páratlan élményt nyújtanak. Ide – akár volt már valaki fent, akár nem -, mindig érdemes felkapaszkodni, mert itt van a közelünkben, jól megközelíthető és mindig hozza azt az érzést, amit várunk tőle. Romantikus randevúnak sem utolsó hely! Odafelé emelkedőre számítani kell! Amennyiben valaki veszi a fáradtságot és megmássza az építményhez vezető utat, biztosan nem fog csalódni!

Tartsatok velünk!


Találkozó: 2017.02.11. Szombat, 19:50 Bp.II.ker. Szépvölgyi út, Hármasahtárhegyi út kereszteződése, vagy más néven: Fenyőgyöngye – parkoló.
Tömegközlekedéssel: Budapest, Kolosy térről 65 vagy 65A jelzésű autóbusz indul 19:41-kor Fenyőgyöngye felé.  Menetidő 5 perc. Elsőajtós járat, bérlet vagy plusz buszjegy szükséges! A busz fél óránként közlekedik, érdemes időben odaérni!
Túravezető: Székely Sándor


Útvonal:  Fenyőgyöngye – Alsó-Kecske-hegy – Felső-Kecske-hegy – Hármashatár-hegy – Felső-Kecske-hegy – Szépvölgyi dűlő – Szépvölgyi út – Fenyőgyöngye

Útvonal ITT megtekinthető!

Táv: 5 km, közepes túra, szintemelkedés: 200m


Visszaérkezés a találkozópontra: legkésőbb 22-22:30 körül
Költségek: Nem várható
Ajánlott felszerelés: Személyenként min.1 db jól működő FEJLÁMPA vagy elemlámpa! Időjárásnak megfelelő réteges öltözék, sapka, sál, kesztyű, esőkabát, innivaló!
Zárt cipő, vagy bakancs, távcső, fényképező, túrabot.

Mindenkit szeretettel várunk!
További info: 06-20/480-9842 vagy 06-70/ 434 9992

Kapcsolódó kép

Képtalálat a következőre: „hármashatár hegy kilátó”

Egy hozzászólás 2017.02.11 Látványos telihold túra a Hármashatár-hegyen

  • Schmidt János Írta:

    A múlt évi éjszakai kirándulás jó volt. Idén, ebben az időben unokázok, így kihagyom.

Vélemény, hozzászólás?